Knjižnica

ČITATELJSKI MARATON

E-mail Ispis PDF

Dragi učenici,

u srijedu, 23. listopada, održat će se Čitateljski maraton - čitanje naglas. Ovo čitateljsko druženje namijenjeno je svim učenicima i profesorima koji bi htjeli predstaviti i preporučiti drugima svoju naj, naj knjigu. Druženje je zamišljeno tako da se čita ulomak ili po jedna stranica odabrane knjige po vašem izboru. Dođite čitati ili podržati profesore i vaše razredne kolege/ice čitatelje. Ukoliko želite sudjelovati kao čitatelj, prijavite se kod školske knjižničarke do utorka (22.10.). Čitateljski maraton će se održati u kupoli naše škole s početkom u 13.10h.

Do čitanja!

ČITATELJSKI MARATON

Ažurirano: Petak, 18 Listopad 2019 09:27

Mjesec hrvatske knjige 2019.

E-mail Ispis PDF

U RITMU ČITANJA

MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2

Čitanjem do zvijezda 2019./2020.

E-mail Ispis PDF

Dragi učenici/ce,

obavještavam vas da kreće prijava za novu sezonu projekta ,,Čitanjem do zvijezda'' - kviz za poticanje čitanja i kreativnosti.

Projekt se sastoji od dva dijela: kviza znanja i izrade multimedijskog uratka na temelju pročitanih knjiga.

Ovogodišnja tema projekta jest SF literatura za mlade, a plakat s detaljnijim opisom projekta nalazi se ispred knjižnice.

Ukoliko se želite uključiti u projekt ili se dodatno informirati o projektu, javite se školskoj knjižničarki.

fvvo

Ažurirano: Petak, 18 Listopad 2019 09:19

Knjižna booka

E-mail Ispis PDF

Učenici Gimnazije Bjelovar na Knjižnoj booki

knj4

Svečanost pod nazivom Knjižna booka pokrenula je Hrvatska udruga školskih knjižničara radi promicanja knjige te poticanja čitanja i čitalačkih navika učenika. Povod je obilježavanje Međunarodnog dana dječje knjige, a Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu bila je domaćin i suorganizator svečanosti. Program svečanosti osmišljen je kao niz zabavnih sadržaja kojima se kroz igru i druženje potiče na čitanje te ljubav prema knjizi i pisanoj riječi.

knj3

Učenici Gimnazije Bjelovar su sudjelovali u kulturnom programu za srednje škole. Učenice Karla Štefan, Ana Marija Horvat, Dejana Misirača i Ena Starčević predstavljale su biografiju i stvaralaštvo poznatog hrvatskog književnika Antuna Gustava Matoša. Matoša su predstavile na zanimljiv način, utjelovljenjem likova Matoša i njegove majke. Predstavljanje je imalo i poučnu notu, utjelovljenjem likova književnih kritičara Dubravka Jelčića i Slobodana Prosperova Novaka. Ovakvim dramsko-scenskim stvaralaštvom, učenice su predstavile Matoša na drugačiji, zanimljiv i neuobičajen način. Na Knjižnu booku učenice su vodile školska knjižničarka Biljana Barišić Mudri i profesorica Ivana Peulja.

knj1

knj2 

Ažurirano: Četvrtak, 04 Travanj 2019 20:02

Predstavljanje autora na zanimljiv način

E-mail Ispis PDF

Dragi naš Matoš!

Svjetski dan pjesništva obilježili smo književnom večeri u čast književniku Antunu Gustavu Matošu. S obzirom na to da se u gimnazijskim programima moderna i Matoš obrađuju u trećim razredima, ova je književna večer bila namijenjena upravo učenicima trećih razreda, ali i ostalim ljubiteljima A. G. Matoša. Tom smo prigodom odlučili prikazati Matoša na malo drugačiji način, a za to je bilo potrebno detaljno istražiti literaturu o njegovom životu i djelovanju. Istražujući, naišli smo na Matoševu Nedovršenu autobiografiju. Čitajući Autobiografiju, odlučili smo utjeloviti lik tog boema. Kako bi predstavljanje bilo zabavno i poučno, odlučili smo utjeloviti i lik njegove majke, ali i likove književnih kritičara kroz čiji su razgovor ostali učenici puno saznali o Matošu i njegovom stvaralaštvu. Predstavljanje Matoša pretvorili smo u cijelu predstavu u kojoj su svi bili glumci, od voditelja programa do recitatora.

123

Učenici su pokazali svoja glumačka umijeća, no osim scenskog prikaza, učenici su čitali ulomke iz pojedinih Matoševih tekstova i izveli nekoliko recitacija Matoševe poezije. Kako je dosta Matoševih pjesama uglazbljeno, nekoliko njih smo i poslušali. Na kraju su učenici pričali anegdote o Matošu i dobro nasmijali publiku. Osim scenskog prikaza, Matoša smo predstavili postavljenom izložbom ,,Trubač sa Seine'', a profesor likovne kulture Miroslav Brletić nas je počastio Matoševim portretom i improviziranim Matošem na klupi pokraj kojeg smo se mogli poslikati. Portret i ,,Matoš na klupi'' dugo će nam ostati uspomena na održanu književnu večer, a ovim predstavljanjem uveli smo novinu u našoj školi.

4

Ažurirano: Utorak, 26 Ožujak 2019 16:50

Stranica 1 od 7

 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  » 
 •  Kraj 

Izvannastavne aktivnosti

Kontakt

Tajništvo: 043.241.578 (administratorica)   
                043.220.175 (tajnica)   
Psiholog i pedagog: 043.221.310    
Zbornica: 043.220.945    
Ravnatelj: 043.241.088                
Fax:     043.220.946

Email: ured@gimnazija-bjelovar.skole.hr