Natjecanja

Županijsko natjecanje iz informatike

E-mail Ispis PDF

Županijsko natjecanje iz informatike održano je 15. veljače u Tehničkoj školi Bjelovar. Učenici Gimnazije Bjelovar natjecali su se u kategorijama Algoritmi i Osnove informatike te su ponovno ostvarili vrhunske rezultate. U kategoriji Algoritmi (prva podskupina) učenik 2. D razreda Ivan Cvrk osvojio je prvo mjesto (mentor: Dario Vidić). U istoj kategoriji (druga podskupina) učenik 3. D razreda Jakov Manjkas (mentorica: Mihaela Kelava) osvaja također prvo mjesto.

U kategoriji Osnove informatike za Gimnazije, učenik 4. A razreda Luka Ćurić (mentor: Dario Vidić) osvaja uvjerljivo prvo mjesto, dok u kategoriji Osnove informatike za PM Gimnazije prvo mjesto osvaja Jakov Manjkas (mentorica: Mihaela Kelava). U istoj kategoriji drugo mjesto osvaja učenik Filip Horvat iz 4. D razreda (mentor: Dario Vidić) dok treće mjesto osvaja učenik 2. D razreda Fran Kovačić (mentor: Dario Vidić). Na županijskom natjecanju sudjelovali su i: Stella Kiš, Dorotea Globan, Nikola Mamić, Jakov Markovinović i Mislav Plavac s također hvale vrijednim rezultatima.

Čestitamo svima!

IMG 20190215 142324

 

 

Ažurirano: Utorak, 19 Veljača 2019 13:54

Ekipno natjecanje iz matematike

E-mail Ispis PDF

7. svibnja 2018. godine u Puli je održano Ekipno natjecanje iz matematike na državnoj razini, a Gimnaziju Bjelovar su predstavljale dvije ekipe i to u kategoriji Matematičkih gimnazija i Centara izvrsnosti. Na natjecanju u kategoriji srednjih škola sudjelovalo je 48 ekipa, a naši su učenici zauzeli 12. i 13. mjesto.

12.mjesto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mentorice ekipa su profesorice matematike Blanka Iličić, Ljiljana Sušak, Manuela Šimek Martinić i Mirta Đurašević. Učenici koji su se natjecali i kojima čestitamo na uspjehu su:
 Lovro Brzović, Marko Vujanović-Kotarščak, Luka Ćurić i Kristijan Komar (12. mjesto)
Anja Grgec, Lara Brusač, Vana Glumac i Jakov Manjkas (13. mjesto)

13.mjesto
Svima koji su nam omogućili pripreme i odlazak na natjecanje puno zahvaljujemo, a profesoricama i učenicima želimo i dalje uspješan rad.


                                Mirta Đurašević , prof. matematike

Ažurirano: Ponedjeljak, 14 Svibanj 2018 22:02

XIX. državno Natjecanje iz povijesti

E-mail Ispis PDF

XIX. državno Natjecanje iz povijesti ove je godine  održano u Makarskoj od 25. do 27. travnja, a škola domaćin bila je OŠ oca Petra Perice. Iz Gimnazije Bjelovar na Natjecanje je pozvano troje učenika: IMAG0206Matija Drmić (1.skupina), Martina Špiranec (2. skupina) u pratnji mentorice prof. T. Grgičin i Josip Imbrišak (3.skupina) u pratnji mentorice prof. M. Štimac. Natjecatelji, mentori i ostali sudionici natjecanja bili su smješteni u Hotelu Dalmacija koji je opravdao svoj status luksuznog hotela. IMAG0167

Prvi dan natjecanja bio je rezerviran za smještaj sudionika natjecanja u sobe i svečano otvorenje natjecanja koje je održano u obližnjem Hotelu Meteor. Ono najvažnije za nas natjecatelje, pisanje testa, zbilo se  idući dan u prostorijama OŠ oca Petra Perice od 9 do 10 sati. Nakon testa imali smo slobodno vrijeme do ručka, a nakon ručka zajedno s mentorima išli smo u obilazak grada. Posjetili smo franjevački samostan, Malakološki muzej, upravu Parka prirode Biokovo i vozili se brodom do Baške Vode i natrag. Oko 18 sati vratili smo se u hotel vidjeti ono najvažnije: privremene rezultate. Matija Drmić osvojio je 2. mjesto u skupini prvih razreda, Martina Špiranec 4. mjesto u skupini drugih razreda, a Josip Imbrišak 1. mjesto u skupini trećih razreda. Nakon objave privremenih rezultata, natjecatelji su imali pravo uvida u testove i mogućnost žalbe.  Zadnji dan natjecanja bio je rezerviran za svečano zatvaranje natjecanja i proglašenje pobjednika, a prije toga imali smo slobodno vrijeme koje smo iskoristili za šetnju gradom i rivom. Poslije ručka krenuli smo put Bjelovara iz prelijepe Makarske koja će nam zauvijek ostati u lijepom sjećanju.   
                                                                                                           

 

 

 

Josip Imbrišak, 3.b

Ekipno natjecanje iz matematike

E-mail Ispis PDF

IMG 1114

U subotu 17. ožujka 2018. godine učenici Gimnazije Bjelovar sudjelovali su na međužupanijskom ekipnom natjecanju iz matematike „Rokovi matematičari” koje je održano u Gimnaziji Petra Preradovića u Virovitici.

 

IMG 1128
Natjecalo se 47 ekipa osnovnih i srednjih škola, a u kategoriji gimnazija sudjelovalo je 26 ekipa. Naši učenici su zauzeli 2., 4., 7. i 10. mjesto. Cilj ovakvog natjecanja je popularizacija matematike i promicanje timskog rada.
Naši učenici koji su sudjelovali na natjecanju su:
Anja Grgec 4.b, Lara Brusač 4.d, Vana Glumac 3.d, Jakov Manjkas 2.d  
Lovro Brzović 4.d, Marko Vujanović-Kotarščak 4.b, Luka Ćurić 3.a, Kristijan Komar 2.d,
Ines Pranjić 4.b, Valentina Škrnjug 4.b, Karlo Oremović 3.d, Marko Habijanec 2.d,
Miran Topljak 4.c, Dora Markovinović 4.c, Lara Srdojević 3.a, Jakov Markovinović 1.d,

IMG 1130
2. mjesto pripalo je ekipi čiji su članovi
Anja Grgec 4.b, Lara Brusač 4.d, Vana Glumac 3.d, Jakov Manjkas 2.d.  
Mentorice ekipa su Blanka Iličić, Ljiljana Sušak, Manuela Šimek Martinić i Mirta Đurašević, a ravnatelju Želimiru Vujiću zahvaljujemo što nam je omogućio odlazak.

Državno natjecanje iz Informatike

E-mail Ispis PDF

IMG 20180315 110328

Najznačnije ovogodišnje natjecanje iz informatike za učenike osnovnih i srednjih škola održano je kao i nekoliko prethodnih godina u Primoštenu od 13. do 16. ožujka. Već pomalo tradicionalno i ove godine Gimnazija Bjelovar ima natjecatelje na tom natjecanju u iznimno jakoj konkurenciji. IMG 20180315 085455

Na natjecanju koje okuplja najbolje od najboljih iz cijele Hrvatske učenik trećeg razreda Luka Ćurić pod mentorstvom Daria Vidića, mag.ing.eit., osvaja izvrsno peto mjesto u kategoriji gimnazija, dok učenik iste škole četvrtog razreda Borna Cafuk pod mentorstvom Mihaele Kelave, prof., osvaja četvrto mjesto u kategoriji prirodoslovno matematičkih gimnazija. 

Čestitke na ovom uspjehu!

IMG 20180315 085439

Stranica 1 od 6

  •  Početak 
  •  « 
  •  1 
  •  2 
  •  3 
  •  4 
  •  5 
  •  6 
  •  » 
  •  Kraj 

Izvannastavne aktivnosti