Učenici Gimnazije Bjelovar u Barceloni

E-mail Ispis PDF

Bjelovarski gimnazijalci, učenici 3.a razreda sudjelovali su na Europskom festivalu mladih u Barceloni od 6.-8. studenog 2019. Učenici/ce su napravili audiovizualni produkt na temu prevencija rodno-uvjetovanog nasilja, pod mentorstvom profesorica Vesne Krgović i Željke Holjević.
Na festivalu su prezentirani radovi šest Europskih zemalja. Projekt se provodio dvije godine u partnerstvu organizacija iz sljedećih europskih zemalja: Fundació Surt (Katalonija, Španjolska), KMOP (Grčka), The Peace Institute (Slovenija), CESI (Hrvatska), Mediterranean Institute of Gender Studies (Cipar) i
Feminoteka (Poljska). Nositeljica projekta je Fundació Surt (Katalonija, Španjolska).
Četiri učenika/ce 3.a razreda Ema Skroban, Tea Čale, Magdalena Tominac i Marko Dončević, pod vodstvom profesorica Željke Holjević i Spomenke Vujčić, aktivno su sudjelovali u radu festivala na teme: kako glazba utječe na razvoj adolescenata, kako se kroz glazbu promovira rodna ravnopravnost/ neravnopravnost, te kakvo iskustvo imaju u provođenju ovog dvogodišnjeg projekta…
Osim navedenog, učenici/ce su sudjelovali u snimanju spota od strane španjolske organizacije Fundació Surt, gdje su ponovo osvijetlili obraz Gimnazije Bjelovar.
Učenicima/ama je ovo hvalevrijedno iskustvo, gdje su osobno podijelili svoja viđenja sa svojim vršnjacima iz ostalih zemalja, te sklopili nova poznanstva.
Učenici/ce su po prvi puta posjetili Barcelonu i upoznali se s njezinom bogatom arhitekturom, kulturom, gastronomijom i vrlo uljudnim stanovnicima.
Ovakva vrsta angažmana za profesore i učenike zahtjevala je pregršt uloženog slobodnog vremena, iskustva i znanja, ali kada se uvidi koliko su učenici/ce oduševljeni i s koliko entuzijazma, ozbiljnosti i odgovornosti pristupaju radu, onda  ovakvi rezultati govore sami za sebe.


 

Izvannastavne aktivnosti